Observaţie

A mai remarcat cineva că, fiind dată o persoană, în momentul în care interacţionează cu doi, trei, patru oameni se comportă într-un anumit fel, însă dacă, pe lângă oamenii cu care interacţionează, adăugăm un întreg grupul de oameni, persoanei i se schimbă puternic comportamentul, indiferent dacă reuşeşte sau nu să conştientizeze acest fapt?

Anunțuri

~ de Ion pe Ianuarie 6, 2011.

3 răspunsuri to “Observaţie”

  1. E mai mult decât atât, în general există foarte puţine persoane care să nu se schimbe în mod distinct în prezenţa unor grupuri diferite. Majoritatea dintre noi suntem mimetici, ne adaptăm pentru a obţine o anumită reacţie de la un grup: aprobare, dezaprobare, admiraţie, invidie.
    Iar ca să comentez strict la ceea ce ai spus, în cadrul unui grup relativ mic 2,3 oameni există o formă de egalitate în conversaţie, în atenţia acordată celorlalţi interlocutori. Pe de altă parte, într-un grup mai mare există sau apar unu-doi lideri de opinie, iar oamenii se raportează la aceştia şi îşi schimbă atitudinea pentru a atinge un scop (atenţie/ignorare etc)

    • off-topic: trebuie să scot moderarea.
      on-topic: când mă refer la un grup mai mare mă refer chiar şi la unul „inert”. de exemplu, dacă vorbesc cu un coleg pe stradă, la o bere, în orice caz, alături de maxim 2 oameni, comportamentul e cu totul diferit de situaţia aceleiaşi discuţii în clasă, chiar fără implicarea celorlalţi. face vreun pic de sens?

  2. ..se numeste psihologia maselor (mai mici sau mai mari..)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: